Kursens innehåll
Idag är det viktigt för dig som café eller konditoriägare att kunna erbjuda bakverk och fika utan några animaliska ingredienser. Kursen är framtiden för att du ska kunna baka veganskt med bibehållen kvalité då det idag finns en stor och växande efterfrågan.
- Som grundkurs kommer den låta dig bekanta dig med de enklare metoderna, få förståelse nya ingredienser och lära dig metoderna för hur de används för att nå samma standard inom vegansk bakning som klassisk.
- Lär dig ersätta ersätta mejerier i bakning
- Lär dig hur olika äggersättningar fungerar
- Vikten av socker i bakning och hur bakverken påverkas av minskad sockermängd
- De bästa metoderna för de olika ersättningsprodukterna och hur du lyckas med dem
Kursens upplägg
Målet med kursen är att du som läser den ska kunna ta den tid du behöver för att kunna ta till dig kunskapen. För bästa möjliga resultat så varvar vi video med inläsning och självstudier. Gå gärna kursen tillsammans med en kollega så ni kan diskutera innehållet med varandra.- Kursen är upplagd i fyra olika kapitel som alla har 2-3 lektioner, samt en introduktion och sammanfattning vardera.
- Varje lektion innehåller en eller ett par videoföreläsningar eller workshopfilmer, beskrivande text, länkar till vidare läsning och en eller ett par "hemläxor" som du och ditt team kan genomföra för att tillämpa det ni i verksamheten.
- Varje lektionssida har också ett kommentarsfält där du kan diskutera lektionen och det ni lär er genom hemläxorna med andra som går kursen.
- Varje kapitel avslutas med ett självtest där du kan se om du har lärt dig de viktigaste poängerna med kapitlet. Kursen avslutas också med ett större, där du måste få alla rätt för att kunna avsluta kursen och få ett utskrivbart intyg på att du gått kursen.
Om Karolina
Karolina Tegelaar har jobbat med receptutveckling i över 10 år. Under den tiden har hon skrivit fler än 15 böcker inom allergivänlig bakning, arbetat fram kurser och släppt appar.
Hennes senaste bok “Vegansk bakning” har vunnit flera priser, bland annat den mycket prestigefyllda utnämningen “Årets söta bakverk” av Matakademien. Matakademien kallar boken ett nytt standardverk inom vegansk bakning och 2022 kommer den ges ut på engelska. Hennes arbete kring aquafaba har också dokumenterats i programmet P1 i meny.
Hon har fokuserat på att aldrig sänka standarden på bakverken och "testbakat" alla recept med stor noggrannhet. Det har gett henne en bra förståelse för hur olika ingredienser kan användas för bästa resultat och det är det här arbetet som ligger till grund för den här kursen.
Ni hittar henne på sociala medier:
Instagram: @kakboken.se Facebook: Kakboken utan ägg och mjölk Facebook: Glutenfria bakboken Hos Apple finns också appen: kakboken Hemsida: kakboken.se