Kursens innehåll
Jobbar du med offentliga måltider? Vill du bidra till klimatsmart och god mat som gillas av stora och små?
I den här kursen så vägleder Gustav "Jävligt Gott" Johansson er igenom Upfields utbud av växtbaserade margarin, alternativ till grädde och alternativ till ost med fokus på varumärkena Flora, Milda och Violife. Du får dels sex stycken recept som alla är anpassade för att på bästa möjliga sätt visa upp bredden på dessa produkter och vägleda dig i hur du själv kan använda produkterna i verksamheten.
Vi djupdyker dessutom ner i tips, trix och metoder för hur du lyckas med produkterna på bästa sätt. Hur gör du till exempel för att få till en perfekt vegansk ostsås till din lasagne? För att steka gyllenbruna pannkakor utan mejerier eller för att få gröna alternativ till ost att smälta bra pizzan?
Sist, men inte minst så samtalar vi både med Gustav Johansson, med Maria Dahlbacker från Upfield och med Daniél Kallonas från Skapaskolan om hur man på bästa sätt ska få sina gäster att vilja och våga testa grönare alternativ och vad man ska tänka på när man ska komma igång med mer vego i verksamheten.
Vi hoppas att ni ska ha stor nytta och användning av kursen!
Kursens upplägg
Målet med kursen är att du som går den ska kunna ta den tid du behöver för att kunna ta till dig kunskapen. Se filmen, ta till dig sammanfattningen, gör slutprovet och ett diplom kan skrivas ut efter väl genomfört prov.- Kursen är en cirka timmeslång film och innehåller sex växtbaserade recept som visar upp olika sätt att arbeta med växtbaserade mejerier, en genomgång av de olika produkterna samt intervjuer där vi djupdyker ner i hur du implementerar mer växtbaserat i din verksamhet med Gustav Johansson, Maria Dahlbecker från Upfield och Daniél Kallonas, chefskock på Skapaskolan.
- I varje matlagningsavsnitt och intervju visas gröna rutor som innehåller fakta som är bra att ta till sig. Viktig info att lära sig av och som sen kommer i sammanfattningen i slutet av filmen.
- Varje kurs avslutas med ett slutprov, där du måste få alla rätt för att kunna avsluta kursen och få ett utskrivbart diplom på att du genomfört kursen.
Om Upfield Professional
Denna kurs är producerad tillsammans med Upfield Professional. Upfield Professional har en bred portfölj av matfett, ost- och gräddalternativ under varumärkens Violife, Flora, Rama, Becel, Lätta och Milda och de vill inspirera till matlagning som är välsmakande, växtbaserad och näringsrik samt bättre för vår planet. En stor del av deras utbud består av helt växtbaserade alternativ till mejerier och det är dessa som denna kurs fokuserar på.
Läs mer om upfield på Upfield professionals hemsida!