Innehåll
En kurs för dig som vill få de teoretiska grunderna till vegomatlagning. För kockar, chefer och övriga intresserade.- Varför vego? Svar på argument och olika frågor du kan möta.
- Det viktigaste om näringslära och att laga näringsrik mat.
- Vego och barn. Vad gäller?
- Servera vego till dina gäster – så ska du tänka kring kommunikationen.
- Lyckas med kryddning och textur – smart metod för att alltid lyckas
Trailer
Kursens upplägg
Målet med kursen är att du som läser den ska kunna ta den tid du behöver för att kunna ta till dig kunskapen. För bästa möjliga resultat så varvar vi video med inläsning och självstudier. Gå gärna kursen tillsammans med en kollega så ni kan diskutera innehållet med varandra.- Kursen är upplagd i fyra olika kapitel som alla har 2-3 lektioner, samt en introduktion och sammanfattning vardera.
- Varje lektion innehåller en eller ett par videoföreläsningar eller workshopfilmer, beskrivande text, länkar till vidare läsning och en eller ett par "hemläxor" som du och ditt team kan genomföra för att tillämpa det ni i verksamheten.
- Varje lektionssida har också ett kommentarsfält där du kan diskutera lektionen och det ni lär er genom hemläxorna med andra som går kursen.
- Varje kapitel avslutas med ett självtest där du kan se om du har lärt dig de viktigaste poängerna med kapitlet. Kursen avslutas också med ett större, där du måste få alla rätt för att kunna avsluta kursen och få ett utskrivbart intyg på att du gått kursen.
Om Gustav
Gustav Johansson är kokboksförfattare och entreprenör och bloggaren bakom Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare för restaurangen ChouChou som öppnar i MOOD Gallerian hösten 2021.Han har släppt flertal kokböcker; Klassiska rätter på vegansk vis (Bonnier Fakta 2020), Vegansk Husmanskost (Bonnier Fakta 2019), Vego i Världsklass (Norstedts 2019), (Jävligt God BBQ, Owl Streets 2016).
Gustav driver utbildningsföretaget Eat Green Academy och har hållit föreläsningar, kurser och workshops i hållbar och grön matlagning sedan 2016.