Eat Green Academy må vara ett nystartat företag, men det bygger på grunden som både Jävligt Gott och Bergkvist Publishing har skapat under de senaste åren. Därför kan vi börja med en flygande start och erbjuda hela nio kurser i vårt utbud redan från start!
I vårt kursutbud hittar ni nu Gustav Johanssons tre grundkurser i växtbaserad matlagning som utvecklades under våren 2020. Dessa har redan sålts via Jävligt Gott Academy under föregående år och görs nu tillgängliga för ännu fler genom EGA. De tre kurserna kompletterar varandra och går igenom grunderna, råvarorna och metoderna för att komma igång med växtbaserad matlagning.
Daniél Kallonas
Utöver Gustav Johanssons tre kurser går Jävligt Gott Academy även in med två kurser om växtbaserad bakning skapade av Karolina Tegelaar, den framgångsrika kokboksförfattaren och bloggaren bakom Kakboken Utan Ägg och Mjölk och Vegansk Bakning. I hennes två kurser djupdyker Karolina ner i grunderna i allgerifri bakning och ger sedan sina bästa verktyg för att komma igång med att baka växtbaserade bakverk och fikabröd.
Sist, men inte minst från Jävligt Gotts kursutbud så bidrar stjärnskolkocken Daniél Kallonas med sin kurs "Det Klimatsmarta Köket" där han presenterar och introducerar kursdeltagaren i sin matfilosofi och visar hur han lyckats uppnå de statliga ekomålen med råge, minskat matsvinnet radikalt och lyckas servera tre måltider vego varje vecka, helt utan att öka sin budget. En riktig superkurs!
Bergkvist Publishing går in med sitt breda nätverk av framgångsrika kommuner från White Guide Junior och står för konceptet med Kommunkurser där några av landets mest framgångsrika kommuner inom hållbar matlagning visar upp sina goda exempel. Tillsammans med Gustav Johansson så har kommunerna utvecklat ett gäng recept, och representater från kommunernas kök och ledningsgrupper delar med sig av sina bästa tips och trix för hur man kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete.
De tre kommuner som deltar och presenteras i varsin kurs till att börja med är Lund som har fokus på ekologisk mat, Helsingborg som tittar mycket på att minska sitt matsvinn och Sundsvall som jobbat länge med hållbarhet och att minska mängden kött på sina menyer.
Men detta är bara början! Under hösten kommer fler kurser att presenteras och vi räknar med att producera mellan 20-40 nya kurser under 2022!